FORGOT YOUR DETAILS?

Stefaan De Clercq

professioneel loopbaancoach

Loopbaancoach regio
Vlaams-brabant - Brussel - Antwerpen
Stefaan De Clercq

Stefaan is een betrokken, empathische  50+-er voor wie luisteren naar mensen een tweede natuur is.   Zijn ruime ervaring in HR, sales, management en in ondernemerschap zelf vormt de humus voor zijn engagement als coach.

Zijn carrièrestart in finance was succesvol, maar na enkele jaren kwam Stefaan tot het inzicht dat uiteindelijk ménsen, veeleer dan “geld”,  het verschil maken in een organisatie. Daarom verliet hij het finance-vak en switchte hij naar HR.

Inmiddels werkt hij meer dan 25 jaar als consultant in executive search en sinds 2015 ook als coach.  Hij is partner bij Add Value.

Drie van zijn topwaarden zijn respect, verbinding en persoonlijke ontwikkeling.

Stefaan woont in Overijse, is gehuwd en heeft 3 volwassen kinderen.

Loopbaanbegeleiding van Stefaan De Clercq? Wat je mag verwachten?

Stefaan gaat ervan uit dat geluk ontstaat wanneer er een evenwicht is tussen je omgeving (familie, collega’s, vrienden) en je job enerzijds

en

wie je bent en wat je écht belangrijk vindt anderzijds.

 

De uitdaging van een coachingtraject is dit spanningsveld helder te maken, en dan met jezelf aan de slag te gaan om de verandering te realiseren die je zelf hebt gekozen.

Om dit inzicht te realiseren hanteert Stefaan op een pragmatische manier verschillende modellen en denkhulpen uit de literatuur en de coaching-opleidingen die hij genoot.

Coaching is niet vrijblijvend. Het leidt tot verandering en helpt je te worden wie je bent en eigenlijk altijd al was.

Het pad van Stefaan De Clercq als loopbaanbegeleider

 • Ruim 10 j in finance
 • 4 j als executive search consultant in één van de leidende kantoren
 • 20 j als executive search partner voor Add Value, het kantoor dat hij zelf mee oprichtte
 • Diverse opleidingen in finance, management en marketing
 • 2015 - 2016: Root en Grow-coachingopleiding bij Training & Coaching Square
 • Sinds 2015 : executive coach en VDAB-loopbaancoach
 • Pending (eind 2020) : coachingopleiding Allezi-coaching, aan het werk met of na kanker o.a.v. Stichting tegen Kanker en Majin Foundation
 • ROOT - Training & Coaching Square
 • GROW - Training & Coaching Square
 • ACC (pending)
 • Executive coaching
 • Loopbaancoaching
Stefaan De Clercq

Dirk werkt als directielid en verantwoordelijke interne audit in een middelgrote financiële instelling.

De onafhankelijke rol als interne auditor maakt dat je in een afzonderlijke hiërarchische lijn rechtstreeks aan de raad van Bestuur rapporteert.

De cultuur van de organisatie maakt dat de interne audit-functie er als een “noodzakelijk kwaad” wordt gezien, eerder dan met de bevindingen aan de slag gaan om de processen te verbeteren, want daar zou iedereen wel bij varen. Dirk ervaart dit als frustrerend. Het zou allemaal zo veel beter kunnen, maar men ziet het niet of wil niet in beweging komen. Maar de job verlaten, zelf ontslag en zo veel anciënniteit opgeven, dat vond Dirk ook een groot risico te meer daar het niet zo makkelijk zou worden om een andere gelijkwaardige job te vinden.

Samen met de loopbaancoach heeft Dirk zichzelf beter leren kennen, zijn sterktes, zijn competenties, natuurlijke werkstijl, overtuigingen –vermogende en beperkende. Hij kwam tot het inzicht dat impact krijgen op mensen in een organisatie ook een vaardigheid is waar je kan aan werken. De reden waarom hij maar geen grip op en gehoor van zijn collega’s directieleden kon krijgen was dus een gedeelde verantwoordelijkheid : het lag deels aan de cultuur, maar deels ook aan zijn manier van zich opstellen en communiceren.

Wat startte als een traject waarbij Dirk hulp wilde in het opmaken van een cv en het vinden van een nieuwe job met een zo groot mogelijke zekerheid op succes, werd het begin van een reis waarbij Dirk zichzelf beter leerde kennen, en tot het besluit kwam dat het misschien niet nodig was om van job te veranderen om toch meer voldoening te krijgen en gelukkiger te zijn.

Stefaan De Clercq

Johan werkt als medewerker op de cultuurdienst van een openbaar bestuur in eigen dorp. Hij houdt echt van zijn job. Evenementen organiseren, “gemeenschapsopbouwend werken”, het zit ‘m als oud-scout en oud-speelpleinwerker in het bloed.

De relatie met zijn direct leidinggevende zit echter niet goed : hij krijgt geen ruimte, geen vertrouwen om zijn functie in te vullen zoals hij het zelf ziet. Dit weegt zo zwaar dat hij erover denkt om van job te veranderen. Hij denkt er ook iets zelfstandig te starten in de evenementensector. Maar de drempel om zo’n beslissing te nemen is hoog; er is nog veel dat hem bindt aan zijn huidige werkomgeving.

De moeilijke relatie met zijn baas weegt zodanig dat de dokter Johan enkele weken rust heeft voorgeschreven, en Johan naast de loopbaancoach ook een psycholoog bezoekt.

Samen met de loopbaancoach heeft Johan een grondige zelfreflectie gedaan over wie hij is en wat hij echt belangrijk vindt. Competenties, vaardigheden en waarden werden in kaart gebracht. Als gevolg van die oefening kwam bij Johan ook boven drijven dat het feit geen vriendin te hebben hem zwaar valt.

Johan kwam door de loopbaancoaching tot inzicht dat werken aan zijn zelfvertrouwen en overtuigingskracht hem zal helpen te groeien als mens, en zal helpen sterker te staan in de relatie tot zijn leidinggevende. Hij besliste ook het gesprek aan te gaan met die persoon, en bereidde met de coach dit gesprek voor. Ook met de algemene directie vroeg hij een gesprek om de situatie te duiden en te proberen er iets aan te doen. Hij besliste ook een opleiding te volgen in project management om ook inhoudelijk te groeien in zijn job.

S.V.
Weet dat je voor mij een enorme hulp geweest bent, en dat ik dit enorm waardeer
Z L
Dank voor de verhelderende gesprekken die we hadden
C.E.
Bij het afsluiten van ons coaching project wil ik je bedanken voor de bijzonder fijne communicatie en inzichten die je me bijbracht.
S.C.
Ik vond het de moeite u te informeren dat ik erg veel aan die sessies heb gehad en, ook al was het kort, uw vragen me echt geholpen hebben om bepaalde zaken in vraag te stellen. Ik ben daarna ook van job van veranderd, en heel gelukkig nu, en ik ben recent gestart met een opleiding om zelf ook coach te worden.

Boek je loopbaancoach en bestel je loopbaancheques

Stap 1

Download hieronder het inschrijvingsformulier, vul het in en mail het naar contact@loopbaancoaching.be of direct naar de loopbaancoach van je keuze.

Stap 2

Training & Coaching Square of je coach contacteert je voor een eerste kennismakingsgesprek.

Stap 3

Je kan online loopbaancheques bestellen via 'mijn loopbaan' op de website van de VDAB

Vragen of suggesties?

Laat het ons weten!

TOP