FORGOT YOUR DETAILS?

Ilse Bal

Professioneel Loopbaancoach

Loopbaancoach regio West-Vlaanderen
Ilse Bal

Ik begeleid hoog opgeleide professionals bij vraagstukken rond leiding geven, samenwerken, impactvol communiceren en emotieregulatie.

Heb je het gevoel dat er meer in je zit dan je kan tonen op het werk. Ervaar je stress en soms zelfs angst in je rol van leidinggevende? Wil je dat er vaker naar jou geluisterd wordt tijdens meetings? Ben je het beu dat medewerkers en/of collega’s niet doen wat je vraagt en zelfs weerstand bieden?

Het is mijn passie om je je krachten en talenten te laten (her-)ontdekken en verder ontwikkelen om jou te begeleiden naar een job die je energie geeft en je leven verrijkt.

Loopbaanbegeleiding van Ilse Bal? Wat je mag verwachten?

Iedereen heeft een missie die klaar is om gehoord te worden. Als coach ben ik benieuwd naar jouw verhaal. Met vragen en oefeningen help ik dat verhaal helder te krijgen zodat jij bewust wordt van je sterktes, wat je drijft en wat je tegenhoudt om je potentieel te realiseren. Gaandeweg ruimt twijfel plaats voor zelfvertrouwen en moed om jouw persoonlijke en professionele doelen te bereiken. Van daaruit steun ik jou om te timmeren aan een loopbaan die voldoening geeft.

Het pad van Ilse Bal als loopbaanbegeleider

In mijn loopbaan deed ik diverse jobs die mij op het pad brachten van mijn persoonlijke missie: bruggen bouwen tussen mensen. Ik leer je je succes- en sabotagestrategieën op vlak van communicatie herkennen en hoe ze aan te pakken.

Mijn meisjesdroom was arts worden, net als mijn vader. Ik hield van wetenschappen en wist zeker dat ik net als hem het verschil wou maken in het leven van mensen. Ik was ook heel nieuwsgierig naar wat de mens drijft en zin geeft. Waarom mensen doen wat ze doen en waarom sommigen afwijken van het sociale pad. Dat leidde mij tot mijn studiekeuze: Criminologische Wetenschappen.

Ik werkte als journalist en eindredacteur bij een krant, leidde de Belgische redactie van een internationaal damesblad tot ik na tien jaar in vast dienst met twee collega’s een succesvol communicatiebedrijf uit de grond stampte.

Gaandeweg besefte ik dat het mijn talent is het goud in mensen te vinden, hen hun eigen essentie te laten (her-)ontdekken en hen op weg te zetten naar een job en leven volgens hun waarden en normen.

Sinds 2015 begeleid ik mens en organisatie in hun ontwikkeling. Ik help ze om impactvol te communiceren, moeilijke gesprekken te voeren en te bouwen aan een (psychologisch) veilige werkomgeving.

 • ICF PCC (professional certified Coach)
 • PQ coach CCE Mental fitness coach online programma – Positive Intelligence (august 2022 – sept 2023)
 • BLOOM CCE Identity Coach Programme (2021 – 2022)
 • Future Employability Design Annita Rogier via A-Lissome, 2020
 • Applied Neuroscience CCE – 10-daags traject (its, Londen, 2018)
 • Professional Coaching Skills + Higher Professional Coaching Skills ACTP Certified Coach Programme (Performance Solution, Cambridge, 2015/16)
 • Facilitator iWam (The Performance Solution, University of Surrey, Guildford, 2016)
 • Facilitator Extended DISC (Performance Solution, Cambridge, 2015)
 • Certified NLP trainer (The Lazarus & The Performance Solution, University of Surrey, Guildford, 2015)
 • Master loopbaanbegeleiding (Centrum Open Mind, Lovendegem, 2014)
 • NLP Practitioner & Master Practitioner (het Ontwikkelingsinstituut, Kapelle-Op-Den-Bos 2013/15)
 • Loopbaancoaching
 • Impactvol communiceren
 • Mentale fitness en veerkracht
 • Mentale fitness/stressmanagement/Emotionele intelligentie/Zelfregulatie/emotieregulatie
 • Samenwerking, relaties op het werk
 • Verbindend communiceren, feedback geven en ontvangen, assertiviteit
 • Conflicthantering
 • Omgaan met verandering
 • Loopbaankeuzes (op basis van waarden of identiteit)
 • Personal branding
 • Grensoverschrijdend gedrag
 • Agressiepreventie en – beheersing
 • Pesten op het werk
 • Grenzen bewaken, neen zeggen, loslaten
 • Effectief (Zelf)Leiderschap & zelfbewustzijn
 • Leiding geven
 • Competentie- & talent management, kwaliteiten en valkuilen
 • Zelfvertrouwen, -acceptatie
 • Teamwerking
 • Persoonlijke missie en visie
 • Analyse communicatiestijl obv DISC
 • Werk-Privé balans, Werkhervatting/Re-integratie…
J.D.Hr business partner

Een welgemeende dankjewel! Om me te doen groeien, bij te sturen en me een stuk sterker te hebben gemaakt. Je bepaalde een stuk van mijn toekomstplannen

W.B.Ing

Ilse heeft mij opnieuw inzicht gegeven in wie ik ben, wat ik kan en wat voor mij belangrijk is.

L.D.retailexpert

Zeer aangenaam persoon. Luisterde goed en heeft mij geholpen met de volgende stappen in mijn loopbaan

Boek je loopbaancoach en bestel je loopbaancheques

Stap 1

Download hieronder het inschrijvingsformulier, vul het in en mail het naar [email protected] of direct naar de loopbaancoach van je keuze.

Stap 2

Training & Coaching Square of je coach contacteert je voor een eerste kennismakingsgesprek.

Stap 3

Je kan online loopbaancheques bestellen via 'mijn loopbaan' op de website van de VDAB

Vragen of suggesties?

Laat het ons weten!

TOP